Coachen op haptonomische basis met behulp van paarden- uniek in Zuid-Holland

 

Werkwijze

Door de unieke combinatie van haptonomie én paarden kom je snel tot de kern. In één of meerdere coachsessies met behulp van paarden gaan we aan de slag met jouw hulpvraag. Tijdens de omgang met paarden komen allerlei zaken die je in het dagelijks leven tegenkomt op een natuurlijke manier aan de orde: non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. In de sessie(s) daarna ga je ontdekken wat je patronen zijn die je gebracht hebben waar je nu staat. Dit doen we op basis van haptonomie in de vorm van gesprek, ervaringsgerichte oefeningen en aanraking. Met jouw nieuwe inzichten kun je vervolgens experimenteren tijdens een sessie met de paarden. Zij reageren direct op andere houding en gedrag en zullen jou steeds opnieuw oordeelloos tegemoet treden. Zo kun je in een veilige omgeving kijken wat voor jou wel of niet werkt. 

 

Wat is haptonomie?

Haptonomie gaat over voelen. Voelen met je lijf.

Haptonomie is een wetenschap dat zich bezighoudt met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van je gevoelsleven en de ontwikkeling van je tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren. Wat heeft je gevoel je te vertellen, wanneer luister je er wel en niet naar. Je leert je behoeften, verlangens en grenzen te (her)kennen.

Het is ervaren, je open stellen, accepteren wat er is, ook als dat niet prettig is, ook als dat angst, verdriet of boosheid oproept. Als je luistert naar je gevoel kun je leven vanuit jouw waarheid en authenticiteit.

 

Wat is coachen met behulp van paarden?

Wil je meer weten over de coachsessie met behulp van paarden, klik dan hier: Coachen met paarden

 

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan contact op.